Gehuurd via Airbnb? Ontvang gemiddeld 200 euro terug

Heb je de afgelopen drie jaar een boeking gedaan via Airbnb? Dan kan Appeal deze servicekosten terugvorderen.
  • Ervaren in huurbemiddeling
  • Vandaag aangemeld = vandaag verwerkt
  • Laagste no-cure-no-pay fee

In samenwerking met

ARAG

Google reviews

Bekend van

NOS
Algemeen Dagblad
Vastgoed actueel

Alles over Airbnb-servicekosten

Veel consumenten zijn onbewust van hun rechten. Appeal wil dat veranderen. Wij bieden je alle informatie die je nodig hebt en helpen jouw recht te halen.

Voordelen

Jouw claim indienen bij Appeal heeft verschillende voordelen

Ervaren in huurbemiddeling

Appeal is sinds begin 2019 actief in het bestrijden van onterechte huurbemiddeling.

Snelste service

Appeal heeft haar processen geautomatiseerd. Direct na aanmelding gaan wij voor je aan de slag. Als je vandaag een claim indient is die claim vandaag verwerkt.

Laagste no-cure-no-pay fee

Appeal heeft de laagste no-cure-no-pay fee. Dat betekent dat je bij Appeal het meeste geld terugkrijgt. Krijg je niets terug? Dan kost Appeal ook niets.

Zo werkt Appeal

Facturen downloaden

Appeal heeft de facturen nodig voor de boekingen waarvoor jij de Airbnb-servicekosten wilt terugvorderen. Deze facturen kun je downloaden vanuit je Airbnb-account.

Aanmelden

Meld je aan en upload de facturen. Aanmelden duurt enkele minuten en is zo geregeld.

Automatisch verwerken

Appeal verwerkt automatisch je aanmelding en zet de benodigde juridische stappen

Naar de rechter

Wanneer de vordering niet wordt betaald legt Apppeal de zaak voor aan de rechter

Al meer dan 10.000 consumenten geholpen

Heel erg tevreden

Heel erg tevreden. Zonder veel moeite van mijn kant heeft appeal mijn huurbemiddelingskosten teruggevordert.

Maryleen

Vriendelijk geholpen

Tijdje geleden mijn situatie voorgelegd bij Appeal. Al snel werd ik geholpen en heb ik mijn gemaakte kosten terug gekregen! Daarbij vriendelijk geholpen door één persoon waardoor het contact soepel verliep.

Jessie

Superservice!

Superservice! Zonder veel moeite heb ik mijn huurbemiddelingskosten teruggekregen, erg tevreden!

Iris

Toppers!

Toppers! Appeal heeft ervoor gezorgd dat ik mijn bemiddelingskosten snel en vrijwel zonder inspanning heb teruggekregen. Ideaal!

Laurence

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Chat, bel of e-mail en wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Een bemiddelaar zoals Airbnb mag in Nederland geen kosten in rekening brengen aan de huurder wanneer zij tevens werkt in opdracht van de verhuurder. Het is aan Airbnb om hun verdienmodel aan te passen zodat het in overeenstemming is met de Nederlandse wet, bijvoorbeeld door alleen een vergoeding in rekening te brengen aan de verhuurder. ‍

In sommige landen heeft Airbnb zijn verdienmodel al aangepast, zoals op het vasteland in China. Meer informatie hierover vind je op de website van Airbnb.

Alleen consumenten kunnen hun Airbnb-servicekosten terugkrijgen. Hoewel verhuurders ook servicekosten betalen aan Airbnb, worden zij niet beschermd door dezelfde regelgeving. Verhuurders kunnen zich daarom niet aanmelden bij Appeal.

Appeal behandelt de claims op individuele basis en start géén class action (massaschadeprocedure).

Bij een massaschade claim worden alle vorderingen gebundeld en in één keer voorgelegd aan de rechter. Massaschadeprocedures zijn kostbare procedures die enkele jaren voortduren. Appeal wil zo snel mogelijk de Airbnb-servicekosten terugvorderen voor al haar klanten. Om dat te bereiken hebben wij onze processen geautomatiseerd waardoor wij gemakkelijk meerdere kleine procedures tegelijkertijd kunnen voeren om zo sneller een resultaat te bereiken.

Appeal helpt alle huurders, dus ook de huurders met kleine claims kunnen bij ons terecht. Er is geen minimumbedrag om je aan te melden.

De rechtsverhouding tussen huurders en Airbnb wordt beheerst door Iers recht. De algemene voorwaarden van Airbnb bepalen dat consumenten dwingend recht uit hun land mogen toepassen indien dat recht voordeliger is voor de consument. Het Nederlandse recht beschermt huurders tegen dubbele bemiddelingskosten - het Ierse recht niet. Het Nederlandse recht is daarom voordeliger dan het Ierse recht en kan om die reden worden toegepast.

Je kunt boekingen van zowel buitenlandse als binnenlandse woningen indienen. Van belang is slechts dat je in Nederland woonde ten tijde van de boeking.

Helaas nemen wij geen aanmeldingen aan van consumenten die buiten Nederland wonen.

Appeal werkt op basis van een ‘no cure, no pay’ vergoeding. Je claim indienen kost dus helemaal niets.

Alleen bij een succesvolle terugvordering brengt Appeal een vergoeding in rekening. Bij een succesvolle claim ontvangt Appeal 25% van de hoofdsom - jij ontvangt de rest. Als Appeal niets kan terugvorderen is onze dienstverlening gratis.

Een claim wordt altijd ingediend namens één persoon, namelijk degene die de woning bij Airbnb heeft geboekt. Indien de claim wordt ingediend door iemand anders dan de boeker, kunnen wij de claim niet in behandeling nemen. Het maakt niet uit dat je de kosten later onderling hebt verrekend.

Je kunt wel boekingen met meerdere gasten indienen. De claim dient dan te worden ingediend namens degene die de woning bij Airbnb heeft geboekt.

Voorbeelden

  • Sara en Bram hebben een samen een woning gehuurd via Airbnb. Sara heeft de woning geboekt bij Airbnb. Sara dient de claim in bij Appeal.
  • Sara heeft twee reizen gemaakt, de een met Bram en de ander met Emma. Sara heeft de woning geboekt bij Airbnb. Sara dient de claim in bij Appeal.
  • Sara en Bram hebben allebei een woning gehuurd via Airbnb. Sara heeft de ene woning geboekt, Bram de andere. Sara en Bram dienen los van elkaar een claim in bij Appeal.

Na boeking heb je drie jaar om je te beroepen op je recht. Na deze drie jaar is de vordering 'verjaard'. Het moment van boeken, niet het moment van verblijf, is van belang. Op het moment van boeken sloot je namelijk de overeenkomst met Airbnb.

Deze termijn volgt uit de wet. Dat deze termijn drie jaar betreft kun je ook teruglezen in het vonnis van 9 maart 2020 (link):

"De verjaringstermijn bedraagt drie jaar. De opdrachten waarvoor Airbnb kosten in rekening heeft gebracht die in de onderhavige procedure worden terug gevorderd hebben plaatsgevonden minder dan drie jaar vóór [datum] waarop [verzoeker] jegens Airbnb schriftelijk een beroep heeft gedaan op de vernietiging van de betreffende bedingen."